כרסנטי ואח' נ' חברת שלמה תחברוה [2000] בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א, תא"ק
בית משפט השלום עפולה
82-03-09,170423-09
7.8.2012
בפני :
שאדן נאשף-אבו אחמד

- נגד -
:
חנן כרסנטי
:
1. חברת שלמה תחברוה [2000] בע"מ
2. ישראכרט בע"מ
3. בנק המזרחי טפחות

החלטה

החלטה

1.התובע הגיש כנגד הנתבעים תביעה כספית לתשלום פיצוי בגין חיוב חשבונו בגין השכרת רכב, שלא כדין.

2.בדיון שהתקיים בפניי ביום 06.04.11, גיבשו הצדדים הסכמה דיונית, לפיה תידחה התובענה. הצדדים היו חלוקים בשאלת פסיקת ההוצאות ושטוח בפני בית המשפט את טיעוניהם בעניין זה. ב"כ הנתבעת 2 הסכים לוותר כליל על פסיקת הוצאות לטובת מרשתו. ב"כ הנתבעת 1 ויתרה אף היא על הוצאות לטובת מרשתה, אך דרשה חיוב התובע בתשלום שכר בטלה עבור העדה מטעמה שהתייצבה לדיון ההוכחות. לעומתם, עמד ב"כ הנתבע 3 על חיוב התובע בתשלום הוצאות ההליך.

וק3.בהסכמת הצדדים, נדחתה התביעה כבר באותו מועד, ונותר כעת לפסוק בשאלת ההוצאות.

4.הנתבע 3 (להלן: "הנתבע") טוען, כי יש לחייב את התובע בהוצאותיו, ואילו התובע טוען כי אין מקום לחייב אותו בהוצאות.

5.הנתבע עתר לחיוב התובע בהוצאות הואיל, ולטענתו, כבר מתחילת ההליך היה ברור כי אין כל יסוד לתביעה כנגדו. לטענתו, התובע לא השכיל לשעות להמלצת הנתבע למחוק את ההליך כבר בתחילתו, שאז היה הנתבע נכון לוותר על הוצאות. הסכמת התובע לדחיית התביעה ללא צו להוצאות, בשלב זה של ההליך, נגועה בחוסר תום לב וזאת עקב ההוצאות הרבות אשר נאלץ להוציא הנתבע לצורך הגנתו. עוד מוסיף הנתבע, כי מדובר בתיק אשר דרש בדיקות משפטיות ועובדתיות מקיפות הכוללות הגשת כתב הגנה, דיונים בביהמ"ש, הכנת תצהירי עדות ראשית, הזמנת עדים וכדומה.

6.מנגד טוען התובע, כי הסכמתו לחזור בו מהתביעה ניתנה בעיצומה של ישיבת ההוכחות, בטרם החלה חקירת עדי ההגנה של הנתבע, כך שאין לומר שתביעתו כנגד האחרון הייתה חסרת כל סיכוי. עוד נטען, כי דחיית התביעה נדרשה בטרם הושלמה שמיעת הראיות, כאמור, ובכך הביאה לחיסכון בזמן שיפוטי יקר ובזמנו של הנתבע. לאור האמור, מבקש התובע מביהמ"ש לדחות את בקשת הנתבע להוצאות.

7.עיינתי בטיעוני הצדדים, ואני סבורה כי צודק הנתבע בטיעוניו, ויש לחייב את התובע בהוצאותיו.

8.הכלל הוא, כי בעל דין שזכה בדין זכאי כי שכרו לא יצא בהפסדו וממילא זכאי הוא להוצאותיו, ולכן רק בנסיבות מיוחדות ניתן יהא להימנע מלפסוק לו הוצאות (ע"א 1182/90 שחם נ' רוטמן, פ"ד מ (4) 330).

9.לבית המשפט מוקנה שיקול דעת רחב בשאלת חיוב בעל דין בהוצאות ושיעורן. במסגרת שיקול דעתו יביא בית המשפט בחשבון, בין היתר, את אופי התביעה ומידת מורכבותה, אופי ניהולה, היקף העבודה שהושקעה בתיק, השלב הדיוני בו הסתיים ההליך, וסבירות ההוצאות ושכר הטרחה בהתחשב בנסיבות ובטיב העניין ובכפוף למגבלות של הכרחיות, סבירות ומדתיות (ראו: ע"א 9535/04 סיעת "ביאליק 10" נ' סיעת "יש עתיד לביאליק", וכן ע"א 2617/00 מחצבות כנרת נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה , מאגר נבו).

10.עוד ראוי שבית המשפט ייתן את דעתו לכך, כי פסיקת הוצאות ריאליות, כאשר ההליך מסתיים במחיקת/דחיית התביעה ביוזמת התובע, עומד בניגוד למדיניות המעודדת פשרות וחסכון בזמן שיפוטי יקר. יש לעודד סיום הליכים בשלב מקדמי, שכן בכך יוצאים נשכרים הצדדים והמערכת המשפטית בכללותה.

11.לאור האמור, יש לזכות את הנתבע בהוצאות ההליך, אולם בקביעת שיעור ההוצאות יש להביא בחשבון את מכלול נסיבות העניין, ובכלל זה השלב הדיוני שבו הופסק ההליך וניתנה הסכמת התובע לדחיית התביעה בטרם הושלמה שמיעת הראיות.

12.עוד נתתי את דעתי לעובדה, כי הנתבע לא צירף לעיוני קבלות ו/או אסמכתאות בכדי להוכיח הוצאות בפועל. על כן, יש לראות את הנתבע כמותיר את עניין קביעת שיעור ההוצאות לשיקול דעתו של ביהמ"ש.

13.לעניין זה, יפים הדברים שנאמרו בבג"צ 891/05 תנובה נ' הרשות המוסמכת (פורסם באתרים משפטיים), שלפיהם:

"אכן, ההכרה בפסיקת הוצאות "ריאליות" כנקודת מוצא משמעה כי הטוען להוצאות הוא שצריך להוכיח את שיעורן בפועל. כך, למשל, על דרך של הגשת הסכם שכר טרחה …; פירוט העבודה שהושקעה בתיק ; בסיס החיוב בשכר הטרחה וראיות על ביצוע התשלום בפועל או חיוב בתשלום מעין זה. ... אולם, כדבר שבשגרה בעלי דין ובאי כוחם טוענים לפסיקת הוצאות בלא פירוט של ההוצאות (ושכר הטרחה המבוקש). במצב דברים זה יש לראות את הטוען כמשאיר את ההכרעה בעניין ההוצאות לשיקול דעתו של בית המשפט, שיקבע מהו שיעור ההוצאות הסביר, ההכרחי והמידתי לנסיבות המקרה שבפניו".

14.לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, תוך עריכת איזון בין האינטרסים של הצדדים, אני מחייבת את התובע לשלם לנתבע 3 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 2,500 ₪. עוד ישא התובע בשכר בטלה לעדה שהוזמנה ע"י הנתבעת 1 בסך של 300 ₪. הסכומים הנ"ל ישולמו תוך 30 יום מיום קבלת עותק החלטה זו, שאם לא כן, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

15.המזכירות תשלח העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י"ט אב תשע"ב, 07 אוגוסט 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>